Norrøna kjøper Beha-Hedo

Norrøna kjøper Beha-Hedo
Norrøna kjøper Beha-Hedo

Publisert

2.10.2023

Norrøna Gruppen ved Norrøna Fellestjenester AS har overtatt 100% av aksjene i Beha-Hedo Industrier AS.

Beha-Hedo er et selskap med ca 50+ millioner i omsetning og holder til i Porsgrunn. Beha-Hedo er et selskap som er en spesialist på det maritime markedet, og har mye av sin omsetning i form av eksport. Beha-Hedo selger bysse (kjøkken) og vaskeri utstyr. Noe av dette utstyret er egenprodusert. Beha-Hedo ble stiftet i 1917 og har en lang og stolt historie.

Norrøna Gruppen består av Norrøna Fellestjenester AS, Norrøna Storkjøkken AS, Norrøna Storkjøkken Oslo AS, Norrøna Storkjøkken Bergen AS, Norrøna Storkjøkken Haugesund AS og Norrøna Storkjøkken Kristiansand AS. Gruppen omsetter for ca 500 millioner NOK i året.  

Norrøna har en egen offshore avdeling i Stavanger som leverer hovedsakelig til boligkvarterer på offshoreinstallasjoner hvor NORSOK gjelder.  Norrøna sin offshore avdeling har også hatt flere leveranser til verft i inn- og utland i forbindelse med bygging av nye plattformer og rigger.

Det er industrielle/strategiske grunner for at Norrøna kjøper Beha-Hedo. Norrøna har levert mye til offshore installasjoner, men lite til skip. Beha-Hedo er derimot svært sterke på skip, og har holdt på med dette i lang tid. Beha-Hedo leverer til norske verft og skip, men de leverer også mye på eksport til verft over hele verden.  Selskapene utfyller hverandre i måten de henvender seg til markedet.

Beha-Hedo fortsetter sitt liv som eget selskap, men vil fra nå av bli et medlem i Norrøna gruppen. 

No items found.

Flere aktuelt saker

Invest

Camar lead investor i børsnoteringen av Beerenberg

3.10.2023

Camar AS går i forbindelse med børsnoteringen av Beerenberg inn med mNOK 80 og blir eier av 18 % av selskapet

Les saken

Invest

Åpenhetsloven

29.6.2023

Åpenhetsloven pålegger næringsdrivende en rekke plikter knyttet til grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Den gir alle interessenter rett til informasjon om håndtering av faktiske og mulige negative konsekvenser for disse rettighetene. Camar har startet arbeidet med å følge opp lovens krav.

Les saken

Invest

Norgesdekk er miljøsertifisert

12.4.2023

Norgesdekk har som mål å redusere miljøbelastningen og stimulere til grønn omstilling. Nå er alle 7 avdelinger hver for seg sertifisert som Miljøfyrtårn. Dette er de, og vi, stolte av!

Les saken