Sparebanken Vest flytter inn i Norges Bank-bygget

Sparebanken Vest flytter inn i Norges Bank-bygget
Sparebanken Vest flytter inn i Norges Bank-bygget

De to banksjefene Liv Helene Roverud og Karen M. Nilsen i Sparebanken Vest Stavanger gleder seg til å flytte inn i de gamle banklokalene.

Publisert

2.11.2023

Sparebanken Vest flytter inn i Domkirkeplassen 3, det historiske bankbygget som en gang huset Norges Bank.

Domkirkeplassen 3 er et av 1960-talls arkitekturens høydepunkter i Norge. Bygget ble ferdigstilt 1964 etter tegninger av arkitekt Louis Kloster.

Norges Bank hadde avdelingskontor på Domkirkeplassen 3 fra 1964 til 2002. Eiendommen har senere huset NOKAS, Kulturbanken Søvberget og Ostehuset. Lokalet er nå kantine og lesesal for elevene ved Kongsgaard som har kontrakt til sommeren 2024. Deretter skal lokalet tilbakeføres til sin opprinnelig bruk, nemlig bank.

- Vi har hatt en veldig god utvikling i regionen og har kommet for å bli i Rogaland. Flyttingen inn i dette historiske bankbygget markerer ikke bare vår styrkede satsing her, men også vår ambisjon om å skape arbeidsplasser og etablere et inspirerende arbeidsmiljø midt i bykjernen i Stavanger, sier Simen Løland Aaarskog, konserndirektør personmarked sør i Sparebanken Vest.

Selve banklokalene, som opprinnelig ble kalt «banksalen» –på gateplan mot Domkirkeplassen, dekket to fulle etasjer med en innskutt mesanin over personalets arbeidsområde. På mesaninen lå direktørens kontor med styrerom og sekretariat. Eiendommen ble fredet av Riksantikvaren i 2016.

- Vi vil gjenbruke deler av det opprinnelige inventaret, inkludert den gamle bankdisken, og bevare mange av kvalitetene i dette historiske bygget. Dette inkluderer den fredede fasaden med Norges Bank-skiltet, som er en del av byens arv og historie, sier banksjef Karen M. Nilsen.

- Vi er fornøyde med å ha fått på plass en solid leietaker på en langsiktig kontrakt. Ønsket vårt har hele tiden vært å finne en leietaker som verdsatte byggets interiør, og som var villige til å tilpasse seg bygget – og ikke omvendt. Det har vi funnet i Sparebanken Vest. Nå gleder vi oss over at lokalene igjen skal brukes til det bygget var tiltenkt når det ble oppført på tidlig 60-tallet, sier Tonje Rosenvold, markedssjef i Camar Eiendom.

No items found.

Flere aktuelt saker

Eiendom

Camar Eiendom har inngått nytt partnerskap

10.1.2024

Camar Eiendom har inngått partnerskap med Sapiens Eiendom AS om en felles satsing på næringseiendom i Stavanger-regionen.

Les saken

Eiendom

Innholdsrik uke for Camar Eiendom og våre porteføljeselskap

3.2.2023

Det er spennende prosjekter på gang i Camar Eiendom og betydelig aktivitet for vår satsning i Stavanger sentrum.

Les saken

Eiendom

Aker BP og Aker Solutions sikrer nye kontorlokaler i Hinna Park

14.6.2022

Aker BP og Aker Solutions har inngått langtidsavtale med eier og utbygger Hinna Park Utvikling (HPU) om moderne og energieffektive kontorbygg i Jåttåvågen i Stavanger fra 2024/2025.

Les saken